Momsdeklaration

Momsdeklaration eller momsredovisning är precis som namnet antyder, en deklaration av moms eller mervärdesskatt som det också benämns. Du som företagare ska lämna in en redovisning av moms en gång per månad, kvartal eller årsvis beroende på vilken redovisningsperiod du har. Med hjälp av oss får du en korrekt momsdeklaration inlämnad till rätt ställe vid rätt tidpunkt. Även om du inte har någon ut- eller ingående moms men ändå är momsregistrerad måste en momsdeklaration lämnas in, och det är smidigt att låta någon med stor kunskap om moms göra det åt dig och ditt företag!

Löneadministration

Betala och redovisa moms

Att redovisa och betala moms är något som varje företagare måste göra, med några få undantag. Som privatperson köper du ofta en vara där momsen redan är inräknad och där den går att utläsa på kvittot. Momsen är alltid 25, 12 eller 6 procent och ingår i den summa som ska betalas. För företag ska moms istället betalas och redovisas till Skatteverket. Som ägare av ett momsregistrerat företag ska du alltid betala och redovisa moms till Skatteverket. Hur ofta du ska redovisa moms beror på vilken redovisningsperiod du har anmält och vilken omsättning företaget har. Med en omsättning på en miljon kan du välja om du vill redovisa in- och utgående moms månadsvis, kvartalsvis eller årsvis. Med en omsättning på upp till 40 miljoner kan du välja månadsvis eller kvartalsvis och för alla företag med en omsättning över 40 miljoner måste du redovisa moms månadsvis.

Deklaration

Håll dig uppdaterad om aktuella momsregler

När det gäller moms är det viktigt att hålla reda på eventuella lagändringar. Det är viktigt att ha kontroll på att ditt företags momsberäkning ska bli rätt och det händer att momsreglerna förändras och det är då viktigt att som företagare hålla sig uppdaterad. Vi håller koll på uppdateringar inom momsområdet och på vad som gäller. Därför kan du tryggt överlåta din momsdeklaration till oss.

Kontakta oss

Preliminär inkomstdeklaration

Läs mer

Skattedeklaration

Läs mer

Momsdeklaration

Läs mer

Periodisk sammanställning

Läs mer